Follower kesayangan

Monday, December 12, 2011

Batik Fun Walk 2011

4 pagi2 lagi kami dah tercongok kat depan Malaysia Tourism Centre Jln Ampang
Nak join Batik Fun Walk 2011.(curi dr kamera jajan)

Sebelum tu gelap2 kiteorg dah berkumpul kat opis..
together gether naik monorel dr Stesen Chow Kit ke Bukit Nanas
sampai sana c Buncit dan keluarganya dah sampai
n tolong registerkan dan ambik goodies & nombor.
kiteorg pon berebut2 nak pilih kain batik paling cantek..
hehehehe
Bestlah dpt kain batik free
buku upin ipin, 1 muffin dan 1 cake.. oklah tukan..
dont expect too much lah kalau byr pon rm10 je.

Sbb nak nampak uniform n cool..
kiteorg pon dok melilit kain batik tu kat bahu ala2 org nak main dikir barat.
ada jugak yg lagi cool pakai ala2 superman
dan pakai ala2 org pusing2 tuala kat kepala mcm org nak pg sawah.. hihihi
terpulang pd kekretipan masing2..

Acara jalan2 start nak dekat2 pkl 9
thn ni lebih pendek dr thn lepas.. 2.3 km jer..
Thn lepas? ntah x tahu sbb br join thn ni.. :P
Start dr Malaysia Tourism Centre melalui Jalan Ampang, Jalan Sultan Ismail, Jalan P. Ramlee dan pusing balik ke Jalan Ampang
Bila lalu kat KLCC.. lenggang & sunyi..
Biasalah pg cuti.. semua masih bergulung dlm slimut..

Knp kiteorg nak join batik Fun Walk ni sbb
1. Nak Fun 2. Nak exercise 3. Nak adiah!

Adiah2 yg dorang sediakan :
1. Youngest participant [dah kompem2 x dpt]
2. Oldest articipant [elloo i masih muda u!]
3. Largest group [Sian kiteorg x boleh join yg group punya sbb x ckp sorang huhuhu]
4. Individual most creatively dressed in Batik. Sian makcik ni x menang..Giler cool kan?

5. Family most creatively dressed in batik
6. Lucky draws. ha yg ni jelah kiteorg tunggu!

Lepas beberapa round cabut undi..
nampaknya x de sorang pon geng kiteorg yg dpt..
x pelah x de rezki..
balik dgn keciwa.. tp happy jugak.. sbb dpt enjoy dan tgk hazama..
Hazama? ala yg nyanyi lagu Cinta teragung tu..

Korang ingat tak Arwah Datin Seri Hendon?
mantan istri Datok Seri Abdullah Badawi la..
Dialah yg menaikkan batik kat Malaysia ni
Start tu staff goment dah kene pakai bj batik ri khamis..
dan koleksi bj batik ku pon bertambah.. :P

Just nak bg tau anak die, Noryn dan KJ pon dtg..
so sempatlah pose2 dgn KJ...
pose jelah bkn minat pon..
anyway KJ hensem gak.. cuma bwh mata die mcm ada dark circle.
mungkin sbb byk sgt fikir masalah negara.. ahaks!

Pas bergmbar2 kiteorg sempat jugak join contest mengaler batik..
mmg enjoy! patutnya 11 hb dorang announce pemenang,.
tp mcm xde sape pon kene contact..
aiyoookk.. nampak sgt x de bakat.. :P

Perlu ke ayu begitu sekali? :P

Kebanyakkan pemenang adalah org Cina termasuklah utk adiah 'Most creatively group & individual dressed in Batik" & Largest Group.. Org melayu menang sikit je.. sbb x ramai yg join. Erkk..bukan ke batik tu warisan Melayu? tp kalau pepagi pg jogging kat Tasek Titiwangsa pon mmg kebanyakkan org Cina yg memenuhkan kawasan tu.. mana pergi org Melayu?..
hmm masih tido lagila tu..

2 comments:

  1. hehe..best bace entry nie..gadis mane yg fokus semacam kalerkn batek tuuu..haha

    ReplyDelete