Follower kesayangan

Thursday, November 7, 2013

Beg doorgift



Mcm dah lame je tak review psl kawen kan?
Jom kite review psl doorgift haritu...

Mula2 mmg pening juga fkir nak bagi apa untuk gift
 tp x delah sampai ayoomaaa ayoopa hantuk2 kepala mcm cerite tamil tu..
yg pnting seikhlas hati dan ikut kemampuan. betul x?
  bla masok je kedai brg kawen, rsa nk beli jar la.. bkas la.. rasa nak beli semua!

Last sekali decide nak bubuh doorgift dalam paper bag
sebab mcm comeeeel je... mcm chanteeeek je.. mcm comeeeel je.. chanteeeek ke?
suke suke.. sbb comel  dan murah :)

no no no.. bukan yg ni..
yg ni over budget.. huhuhu
survey kedai kat cokit boleh dpt dlm RM2.++/sekeping 

guna yg biase2 org guna jual goreng pisang tu je..
usha2 ade kaler putih.. jd beli kaler putih.. nampak suci tp yg x best nipis kalau nak compare yg cokelet
Beli 9 peket.. Total : RM200. Dalam tiap peket ada dalam 100 keping.
750 utk doorgift.. 150 backup

K, next..
riben beli kat kedai bunga riben, Jalan TAR
sy gunting panjang2 skit supaya boleh ikat dengan paper bag..
segulung harga RM1 dan boleh dpt dlm 23 'helai'

Alat lain? guna puncher utk tebuk lubang.

k first step ambik paper bag yg dah beli td
baru nak masuk mknaan dan minuman
adik ckp apesal mcm kosong je...
pastu tercetuslah idea diaorang nak buat hiasan guna stamp adik
standard..cikgu tadika kn kne kreatif2 dan byk collection benda2 utk buat hiasan :-)

paper bag yang dah dicop
guna stamp jenis roll.. jd dptlah memanjang.... mudah dan cepat.
stamp pad guna yg rumah punya jer.

Jenuh jugaklah nak stamp 1000 keping
nasib ada adik2 yg bercekang mata buat bende ni.. hehehe TQ

K, dah siap

pandangan belakang

cuma ada makanan dan minuman je dlm ni..
cuba teka apa dlm tu? B-)
K, nak tambah stiker... mmm.. x nak lah pakai stiker.. mcm bazir je sbb lepas tu confirm kene buang..
lepas google2, dpt idea nak buat penanda buku..
 at least riben yg buat ikat tu taklah terbazir.. jgn bazir2.. timer nilah setiap sen berharga tau..
Penanda buku tempah je kat QH Creative.
oh ye, penanda buku ni bukan penanda buku semata2 tau...
tp next post kite cerita k

2 dalam 1
penanda buku (gift) dijadikan juga sebagai hiasan luar
penanda buku ni selain dari jadi hiasan.. boleh juga dijadikan sebagai gift kenang2an

bila bergabung dengan kertas yang dah dicop.. jadilah


Beg doorgift

Kos
Paper bag : RM0.22
Riben RM0.04
Total : RM0.26

tp kalau nak include sekali kos dengan 'gift' saya
Penanda buku : RM0.12
Total : RM0.38
x pasti harga stamp tu berapa.. tp stamp pad murah je...

k daaa...




8 comments:

  1. cantik & kemas. dan satu lg yang penting, jimat! hehe..

    ReplyDelete
  2. perghhh... jadi my wedding planner plssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de bakatlah bos.. skit2 utk dri sendiri je..

      Delete
  3. oke. kreatif sangat. Bila kreatif2 nie, banyak sebenarnya dapat save untuk perbelanjaan lain kan. Nice je doorgift tu ;)

    ReplyDelete
  4. :) haah... kalau buat sendiri lg puas hati.. cuma nak kene rajin skitlah.. huhu

    ReplyDelete
  5. Ni paperbag jenama apa ye? Dan beli kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazirah, sori sangat2... dah x ingat jenama apa.. tapi beli kat kedai yang jual plastik2..

      Delete