Follower kesayangan

Thursday, April 17, 2014

Hilang tanda expired =(


Morning dear all,

Hari ni curi2 masa skit update blog..
dapat idea bila nak makan ubat dan ternampak sesuatu yang boleh sharekan korang.

Selalunya CC memang sentiasa ada simpanan ubat sama ada kat office atau kat rumah
panadol / pain killer / menstrual / blablabla..
 Ubat2 ni bukanya nak makan setiap hari..
kadang2 sebulan sekali je
tapi mesti pasti kan ada stok utk masa2 kecemasan.
BIla ubat makan sikit2 mesti lah ada lubang2 kosong kat bahagian yang dah guna tu kan...
masalahnya, CC allergic giler tgk lubang2 tu.. huhuhu



Untuk mengurangkjan rasa allergic tu, jadi tangan ni terlebih rajin gunting.. 
jadilah mcm ni.. 


tapi timbul masalah lain next time nak makan dah x nampak tarikh expired sebab dah kene potong..
huhhu

setelah terjadi beberapa kali dapat idea mcm mana nak setelkan problem ni..
tadaaaa:

Tandakan tarikh expired pada setiap belakang kapsul / tablet

So lepas ni dah x de masalah lagi nak makan ubat. =)
Ingat ye kawan2, tarikh expired ni sgt penting.. takut2 kite termakan ubat yang dah expired
elok2 jd ubat kang jd penyakit pulak. 
K, selamat mencuba! Daa..

With love
Ct cucubi

13 comments:

  1. wah..nama cc skg..hihihi..good idea gak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah la kina.. terpaksa tukar style bagi memudahkan nak tulis.. huhuhuu..

      Delete
    2. terpaksa ah kina.. nama sebenor panjang sgt.. pastu lain tempat lain pulak oprg panggil.. so nak glemer jd CC.. =P

      Delete
  2. memang penting expired ni sebab kalau makan yg dah expired mungkin akan memburukkan lagi.

    ReplyDelete
  3. betul tu klu ubat dah expired nanti xelok dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul weena. kang xpsl2 jd penyakit.

      Delete
  4. kehkehkeh..same laa penyakit kite...tak suke tgk ubat tu dah o...nampak buruk...gigih gak gunting...

    ReplyDelete
  5. ehhh...samalah kita!! saya pun suka gunting lubang-lubang yang kosong tu..heee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai geng rupanya.. hehehe... nampak burukkan bila kosong..

      Delete
  6. bila tgk lubang2 kat ubat tu teringat gula2 nombor lapan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dulu msa kecik2 selalu je mkn gula2 bentuk 8 tu... mcm smarties kat luar warna warni tp dlm rasa coklat B-)

      Delete