Follower kesayangan

Wednesday, March 30, 2011

Rantai kunci untuk kamu,,,

Salam,

Ok, skrg tgh excited buat PVC keychain.. compare dgn felt, PVC ni lebih tahan lama, tak berbulu dan mudah cuci... cuma harga die mahal sket dr feltkalau kat kedai area opis ni, PVC jenama Delco dijual dgn harga rm10/ meter... warna x byk choice...

Mula2 pening jugak nak buat key chain ni sbb x beli tutorial die.. tak reti mcm mn nak smbungkan bende2 tu dgn die punya key chain tu.. hasil survey ka tenet, xde tunjuk jelas mcm mn nak smbungkan, tp ade yg guna ribbon panjang dan cuma bubuh ring bulat tu sebagai tempat gantung.. sebab sy x suke rupe ring bulat tu tergantung2 kat ribbon, so :


1. jahit kat celah tengah


2. jahit dr 2 arah...


3. Guna ribbon.

Rasanya cara ke3 tu lebih comel, cuma susah sket nak jahit sbb ribbon tu tebal.. sebab skrg mmg tgh giler2 budget, so x beli pun ribbon, korek dlm kotak, jumpa lang yard lama.. nasib ada yg saiz kecik.. sbb yg besar tu mcm kureng sesuai jer.. potong... bakar skit hujung supaya x berbulu.. masukkan keychain.. gam... dan jahit pd PVC...

Pst: Hai pengomen sy, sy sdg berusaha untuk membuat yg terbaek untuk anda..

4 comments:

  1. thanks kak kerol..i lap u..;)

    ReplyDelete
  2. kak, senang x nak jait pvc? cam suka jugak tp lum pnh cuba.

    ReplyDelete
  3. Amal, pvc tebal sket.. tp ok jea.. selamat mencuba!

    ReplyDelete