Follower kesayangan

Monday, January 2, 2012

Soklan2 utk interview. [1]

Penginterview : Sila terangkan mengenai diri anda?
Masa sekolah rendah saya 2 kali pindah sekolah, mjadikn ada 3 sekolah rendah ; sekolah rendah kebangsaan Sg Merab Luar, Sek Rendah Methodist Sg. Pelek dan Sek Ren. Keb Tanjung Kiduring Bintulu.

Sekolah men : SMKA Miri. A is for Agama tp perangai hampeh jer.. tulah dulu ustazah ngajar lupa nak tutup tinge kiri. hbs semua keluar.. pastu dok sebok usha bebudak junior hahaha.. n curi2 mkn nasi lemak dlm kelas, masa ni x pernah kantoi seba dok meja blakang sekali.. maklumlah time rehat kene jaga bebudak. PENGAWAS lah katakan! sampai nak mkn pon x sempat.. Aktif di sekolah sebagai naqibah [malunya nak ngaku].. join persatuan Puteri Islam tp sampai skrg xde sijil sbb sekolah x berdaftar dgn badan induk.. apadaaaaa!!!! Habis SPM masih xde bf yang sangkut kat sini.. x tau sebab depa x nak takel budak semenanjung atau adakah sbb comot sgt ms kat sekolah.. Dgn spek tebal dan bedak tompok2.. Ingat lagi masa form 1.. suke pakai bedak kat muka pas mandi.. pastu pg sekolah, bedak yg br kering tu pon timbul tompok2 kat muka.. hahaha dah mcm tepung gomak dah org tengok... tp buat selamba jer...ok tutup citer yg memalukan itu..

Pastu sambung belajar kat UiTM Kota Samarahan. Buat diploma je.. sebab english x creadit nak buat degree.. Pepagi bgn pergi ladang bg mkn ayam sebelum pg kelas.. lewat ptg pergi lagi kandang ayam psg lampu.. Masa ni titik permulaan kenaikan berat bdn bila kene praktikal kat kilang roti.. pagi gelap2 bekfes nasi dgn makcik2 kat kilang tu, pkl 10 mkn roti nestum/ kacang... Dlm pkl 12 pekena nasi.. pkl 2 mkn piza panas2.. petang melantak roti pound.. sumpah kembang mcm roti.. masa ni jugak dpt pengalaman baru first time naik bot laju, berjemur blkang lori, naik trektor, sampan panjang moden atau org s'wak kata 'express' masa praktikal kat Tempat Penternakan Udang Harimau.. dan sesat dlm ladang kelapa sawit.. hihi.. mmg best!

dlm bot laju
x tau nama glemer

Dpt diploma jer terus buat sarjana muda a.k.a degree.. 2 thn.. kenangan terindah adalah buat rekod nangis ms pembentangan proposal depan lecturer, rakan2 dan senior.. maluuuuuuuuu tp sbb dah byk buat rekod yg memalukan buat thick skinned jer.. sampai dpt nick name "Neng Yatimah" pelakon air mata zaman P Ramlee dolu dolu.. k, kalau xkenal korang boleh klik sini. :P . Kat sini start belajar detink.. uoopsss kantoi!

Ok lps hbs degree kerja 6 bulan kat company yg jual brg2 saintifik untuk pertanian mcm ph meter etc. 6 bulan jer berthn bukan sbb gaji nya ciput rm800 tp x thn dgn kakak opis tu budget senior.. garang over dr bos! sampai kdg2 bos pon kecut perut bila hangin kakak tu dtg..haiya!!! lu pg bukak opis sendili la!

Julai 2006 brmulalah keje kat Kementerian yg jaga kesihatan rakyat.. tp sbagai sambilan je.. sob sob..[sedih] renew.. renew and renew contract till present.. ok incik itulah riwayat hidup saya yg menyedihkan..tu pasal sy dtg sini.. pleaselah incik yg berhati mulia bg sy job ni kat sy.. please... [tunduk muka 45 darjah, buka mata beso2 pandang ke depan dan kelip2 mata sambil buat muka comel]

2 comments:

  1. peluang tempat lain banyak. percaya la siti nurhaliza...

    ReplyDelete