Follower kesayangan

Tuesday, January 10, 2012

Cokelat muka kamu

Hari ni nak cerite psl cokelat lagi..
Tetibe teringat lagu 'Cinta Muka Buku' ~ Najwa Latif
terus je buat title mcm tu
hehehe

Ingat x 2 hari lepas ada cerita psl Coklat Edible Image untk doorgift ?
Tapi sebenarnya yg tu cuma buat 100biji je
khusus untuk sedara mara dekat dan pihak sana
Edible Image tu jatuh dlm 60-70sen satu (x temasuk delivery cost)
Jadi sbb budget ciput x bolehlah nak bagi kat semua org.

Jadi
untuk tetamu lain
kami bagi cokelat Praline..
walaupun nampak mcm mudah..
tapi penat jugak nak buat beratus-ratus biji...
peti ais pulak penuh dgn mcm2 bende
jadi ambil masa lama skit nak bekukan cokelat.

So pd sesiapa yg nak buat cokelat tu
kene pastikan ada ruang dlm peti ais untuk bekukan cokelat
dan keluarkan dulu makanan2 yang berbau mcm tempoyak etc
kalau x, jd cokelat durian pulak..
Kalau ada byk acuan lagi senang dan cepat
Untuk jimat cost, kami cuma simpan dlm bekas shushi..
tapi kalau sesiapa nak lagi grand
boleh letak dlm cavity dan chocolate box.


Chocolate face
(hasil campur tgn cipak)
tak tahulah apa perasan org yg dpt cokelat muka ni..
Agak2 ngeri ke suke?

Chocolate's fan

TQ pd adik2 yg tolong siapkan cokelat ni..
:)

9 comments:

  1. alahai, habis cekelat kat muka! hehe.. best kan buat coklat sendiri.

    ReplyDelete
  2. wah k.kerol dh banyak kakitangan..maju la bisness lepas nie..hihi

    ReplyDelete
  3. 2 tgn dan 2 kaki je syaz.. yglain tu cuma tolong lukis2 je..

    ReplyDelete
  4. x boleh mkn byk2 nanti x de gg bro

    ReplyDelete
  5. amboi...mkn cekolet smpai ke mata =)

    ReplyDelete