Follower kesayangan

Thursday, November 22, 2012

BOOKED



Alhamdulillah
Saya telah selamat dibooked pada
20 Oktober 2012
Pasni kene control2  mata.. 
Then dah entitle geng2 B2B.. ihiks!
BLUR
x tahu nak buat apa..
yg pasti cuma nak kawen aje..
Senior2 sila bagi tunjuk ajar yek..

Nak story2 skit psl majlis tunang.
Nak baca boleh teruskan,
tak nak baca boleh pejam mata :P
Untuk pengetahuan semua, ekceli plan awal cuma nak buat merisik aje..
Kebetulan hari pergi beli cincin tu, kiteorg terdetik nak beli terus cincin tunang.
Pas shopping2, si mokmok [En tunang] hantar ke rumah nak discuss psl majlis risik..
Tetiba abah suggest tuk buat tunang terus..
Terkezut den tau
Tapi shukurlah dengan persiapan yang simple menjadi juga tunang org.. auwww  :)

Mcm dah ckp td, persiapan buat simple2 je..
Kebetulan masa tu mmg tgh sangat sengkek, pastu duit sangkut kat bank RM500.. rs sedih sgt masa tu sbb terpaksa buat preparation terkezut dlm keadaan sgt pokai.. huhuhu
Tapi Alhamdulillah again, sbb seminggu sebelum tunang gaji masok & duit yg sangkut dpt semula.

Jadi first thing yg sy buat survey bj tunang [survey jelah sbb x de duit nak kene tunggu gaji ms tu :( ]
Bila dah dpt gaji, beli kain baju tunang online je siap beading 
pastu kelam kabut cr tailor... 
Alhamdulillah berjaya dptkan tailor yang boleh buat dlm tempoh seminggu lebih. 
Fuuuhhh..

Tempah kat Maju Junction

Untuk dulang hantaran, Jajan dengan baik hati meminjamkan dulang kahwin die yg masih berhias itu.. Walaupun dulang tu bertema hijau yg mmg kontra giler dgn dulang yg kiteorg beli untuk risik - kaler pepel
[1 dulang jek pon nak kepoh.. haha],
TQ Jajan, sebab dulangmu itu, aku dpt save budget!
Untuk nak bg match2 dgn tema dulang cincin  tu saya add on bunga2 pepel dan lekat2kan kat dulang Jajan.

Dulang Jajan yg sedia cun


After make over

Untuk hiasan 'pelamin simple sy', sy cuma gunakan:

Kerusi jati
Sedia ada

Tirai belakang
Sedia ada jugak. Ingat nak pergi beli kat Nilai  3 sebab kain yg Jajan bg pinjam tu x sama panjang.. tapi sebabumi suruh pakai je kain langsir ni tuk cover blkng almari.. Ingatkan nak beili kat NIlai 3, tp  ms tu dah lewat. RedhO ajelah. 

Pasu
Pon Jajan yg punya. Cuma add on sikit  dengan bunga2 kat Maidin Kotaraya

Benda alah kat atas tu tu tu. DAis yek?
Bunga pepel tu, saya cuma ikut tutorial kat Bunga dan Langit.. TQ awak.. 
pastu saya guna kan eva foam sebagai alas..
lekatkan dgn kertas crepe yg direnyukkan. 
Kemudian lekat guna gam tembak byk2 utk memastikan betol2 lekat dan x berguguran timpa korang time tgh kene sarung cincin.  

Akhirnya jd lah pelamin simple saya : 

Can u see the hand bouquet? 
sbb nak  match, guna bunga yg sepesen dgn hiasan kat hantaran dan dlm pasu.. :P

Saya sempat jugak buat TQ tag,
tp malangnya termissplacese hari sebelum peristiwa.. 
Penat je design & print.
x dpt guna pon. huhuu 

-The missing tag-

Some doorgifts;

Potpouri + Homemade Chocholate

K itu saje
Oh ya.. 
sy dah kene booked..
Oh LA LA!!

8 comments:

  1. tak puas lagi..nak tgk pic hencik tunang kak kerol..teringin wat bunga foam tu tp mase tu kak kerol xberminat lg nak wat..huhuhuh..

    ReplyDelete
  2. Tang mana x puas tu? InsyaAllah lps submit progress report sy update lagi k.. Mula2 mmg nak buat bunga foam.. tp survey kat Sogo x de warna berkenan.. pastu survey kat Maidin x de, kat area Nilai pon x de, so akhirnya bnga tu buat guna kertas je.. Foam tu cuma tapak nak lekatbunga2 je.. huhu..

    *kan best kalau awak update blog psl bunga telo yg sy suke tu <3 <3

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak kerol..review versi malu2 kucin gituu..alhamdullillah dh selamat..kenapa x tempek gambar dayang2 mase tunang ritu..nak tumpang femes dkt sini jugak..kikiki..

    p/s: bj cantik, mini plamin cantik, doorgift cantik & sedapp..

    ReplyDelete
  4. TQ Syaz.. simple aje.. aritu buat entry kelam kabut skit.. next entry khas tuk dayang2 :)

    ReplyDelete
  5. hehehe.comeL jek
    boLeh LAk iLang tag tu.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lah~ huhuu.. syg jer dah buat penat2 :(

      Delete