Follower kesayangan

Monday, October 15, 2012

Bunga kertas gulung betol2 punya


Sejak2 nak ehem2 ni
rajin betol menggeledah internet utk projek DIY.. 
Maklum jelah nak memenuhi impian dgn cara terjiiiimat :P
godek2

Cantik x?
Sumber : Creative mom

Sumber : Qanasuri

Ni tutorial die.. 
senang, cepat, chantek!!

Tutorial bunga dari Art Idea Craft





Ataupon boleh gunting berombak2 mcm ni :

Sumber : Homedeco


 Hasil : bunga mcm berkelopak.

Ni kalau sesapa nak template..

Kalau sesiapa suke yg berombak tu saya suggest potong mcm kat bawah ni supaya lg mudah nak pusing bunga dan lekat bunga tu nanti.

Faham x?
abaikan lukisan buruk .. hehe..


Hasil pertama yg x berapa nak jd.. :P

Senang kan?
Oh ya aritu ade jumpa web yg mmg jual alat pemotong khas bunga ni..
tp dah x jumpa web nya.. :P

Selamat mencuba!


4 comments:

  1. akhirnya up jugak entry..hihi..comey2 hasil tu.. 1st pict pon comel jugak if k.kerol nak try buat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. rs mcm x ckup rajin je syaz.. :)

      Delete
  2. hehehe dah buat dah. makin cincai kita potong, makin cantik plak hahaha

    ReplyDelete