Follower kesayangan

Tuesday, July 23, 2013

Akhirnya siap bunga 3D


Apa khabar semua?
Moga2 semuanya sehat walaupun berpuasa :)

Hari ni sy x pergi tarawikh.. 
perut rs senak - teroverload
pastu nak basuh bj yg melimpah ruah 
seperti coklat yg tumpah di ladang gandum..
huhuhu

korang ingat x lg bunga ni?


buruk giler kan?
ni bunga2 yg mula2 belajar buat bunga 3d dulu
dan dah pernah post entry kat sini prektis bunga 3D

bila tgk balik gambar ni
rs hiba je nengok bunga2 tu..
mmg hancus.. :P

tp lepas beberapa kali prektis (huhu)
akhirnya buat bunga mcm ni

sumber: kat sini

tutorial bunga ni pon ade kat sini
tp sebab x de mesin jahit
buata jahit manual je..
tp kalau nk ikut tutorial kat blog ni die jahit memanjang sampai habis, 
kmdian tarik benang utk kedutkan.. baru 'lekat'kan..
sy modified skit..
gunakan teknik :jahit skit2 lekat..jahit skit2 lekat sampai habis
err fhm ke?
huhuhu

x pelah, den pon baru nak merangkak buat bunga ni
mcm x lyk lagi nak ajar org.. 
kne tunggu terer dulu k. B-)

k, nilah hasilnya
ape mcm, ada sama x?

dan versi keciknya yg kat bwh

dah pernah upload sebelum ni
cuma kecilkan ukuran lebar dan panjang je.
veil

nak raya ni boleh lah korang try buat satu
jadikan brooch atau hiasan pd baju/ beg/ kasut
sweet kan~

Daa... :)

6 comments:

  1. Salam singgah dr ex-b2b kat sini (^_^)
    blog xde, cuma reader je.. ngee~

    btw, cantik bunga yg awak buat tu... rasa nak buat jugak...dh lame rasanya tinggalkan kerja2 DIY ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Diyana. TQ sbb sudi menyinggah blog yg biase2 aje ni. Seronok buat DIY. walapun mngkiin x berapa cantik tp puas hati kan.. :)

      Delete
  2. cantiknya awak. rasa teringin plak nak buat..tapi tak kreatif macam awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mmg betul2 nak buat.. mmg kene prektis dlu. sy buat byk kali br jadi.. bila tgk balik bunga2 yg x jd tu mmg buruk.. cuba sampai jd.. then akan rs puas hati buat sendiri walapun org lain rs buruk

      Delete
  3. cantiknya! veil pun cantik..nampak sweet je. tetiba teringat time meng DIY before kawen dulu. hehe..skrg ni dh jd mlas plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ imah, tulah ni semnagat ssbb nak kawen je.. tak tahulah pas kawen bersemangat lg ke x.. huhu

      Delete