Follower kesayangan

Thursday, September 19, 2013

shantek vs tepung gomak.. ngeri~

Assalammualaikum

mmmm
Korang pernah x mimpi ngeri tgk muker sendiri?
so for d first time
ngeri tgk muke sendiri
rs mcm lg cantek muke bertahi mata dan rambut gerbang bangun pagi
huhuuhu

masa kenduri 31 Ogos
ngeri~

Masa kenduri 7 Sept
lg ngeri~

these is really not me..
errr tp adik kata mekap bertandang lg cantek.. betui ka?
Dlm gambo pun dah nampak 2-3 inci tebal
realiti.. arghh please jgn imagine
korang mmg x kan cam kalau tgk muke asal..
tgk kaler muke dan tgn pon mcm langit dan bumi..
org kampung ingat menantu si polan tu putih mulus gebus..
ghupe ghupernye? ahaks..
kesian mereka~

knp yek kalau mekap kawen kene tebal2 walapun dah request 'natural'?
aku x ckup shantek ke?
nampaknya collagen beli haritu x de fungsi sgt :P
Tapi org kata kalau kite nak dlm gambo muke shantek
kene pakai mekap tebal2?
apa pendpt korang?
hmmm

Memula plan nak mekap simple sendiri
suami belikan set Estee lauder (ms tu belum suami lg)
tp mekap Estee lauder tak pekat...
natural - which is good kalau nk pakai utk harian
tp mcm  x sesuai je utk mekap kawen
lgpon set mekap tu yg basic je..
x confiden
lgpon mmg x pandai mekap
lastly ambik jurumekap juga.
.
.
.
ekceli suke sgt tgk muke sendiri dlm gambo2 ms majlis nikah
puas cr gambar yg rs paling cun bg menyokong statement di atas :P
budget cun  :P

make up by Roshima
nampak natural je kan?
tp x tahu knp SEMUA gmbar ms resepsi ptg lepas akad tu nampak mcm tepung gomak..
huhuhu mungkin lighting dlm dewan
atau sbb dah peluh2
lap sana lap sini
laga pipi org sana pipi org sni
pastu x topup plak
x tahu mane pg bridesmaid ku merayap bw lari span bedak huhuu
ha curi tulang yek!

ptg tu muke mmg dah hancus..
sampai photographer ckp
"mekap dah rosak. tp x pe nanti sy edit guna software"
uhukuhuk

masa shooting outdoor tu mmg dah remove mekap sbb nak solat asar
dgn baik hatinya cik fifa tolong touch up
simple
pastu terdgr sok sek2 yg ni lg shantek
weee~

apapun
shantek ke tepung gomak ke
sy mmg x suke pakai mekap tebal.
lalalala...


4 comments:

  1. tak gemar make-up yg tebal2. suka yg tipis dan natural jer. lagi bagus kalau muka bertaik mata hahaha

    ReplyDelete
  2. gamba blur sikit hihihi..
    make up pgantin memang tebal tambah kalau make up kedai..
    diorg x peduli dah kita nak mcm mana..
    blasah diorg je.. sy prefer amik MUA dtg rumah...
    boley req lebih kurang sbb kita bayar dia dan dia ngan kita je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik yg dtg rumah punya... make up yg nmpak cantek tu mmg tebal .. huhu

      Delete