Follower kesayangan

Sunday, October 20, 2013

Bunga telur smarties

 Assalammualaikum


Sori ye gmbar blur
ni je gmbar yg ade dlm simpanan
gambar dr OP belum dpt lg..
tp tu pon x pasti ade tak dorang snap gmbar bunga telur ni..

Ni bunga telur masa nikah haritu
Bunga telur smarties :)
disebabkan tuan yg nak kawen ni budget mude cute
jd bunga telur pon nak budget2 comel lah jgak kan.. :P

Storynya psl bunga telur ni
Mula2 bunga telur ni nak djadikan bunga pahar
yg org boh tepi pelamin tu..
tp sbb kiteorg x de buat renjis2
so dijadikan cenderamata selepas nikah je..

Setelah beberapa kali experimen baru jadi
nak buatnya agak renyah skit sebab kene jahit lapisan2 bunga tu dlu satu2
tp semangat nak kawen punya psl
sanggup bercekang mata membelek bende ni
hok aloh!
y ye perempuan mcm ni? hmmm..

Lagi kesah bunga telur ni dibuat kat sentul...
Dsbbkn blik dah tahap nauzubillah..
So anta skit2 yg dah siap memenuhkn rmh mak.. :-p
silapnya x kire betul2 terus je susun dlm kotak...
pastu kalut takut  xckup..
huhuhuhu
 Ape lg..pulun buat guna segala material yg tinggal
dats y klau korang tgk gmbr kat ats ade mcm kaler ful skit kat bekas pahar tu... hehehehe..
oh ye tolong abaikan warna yg berbeza tu ye..hihii

Alhamdulillah akhirnya dpt 3 bekas pahar
(50 x 3 : 150 cucuk, x termasuk yg x sempat nak lilit pelilit dan bubuh sarung telur)

syukur lega bila bunga telur ckup utk semua org yg dtg ms majlis akad
siap lg ada xtra bunga telo
dan happy sgt bila tgk kwn2 suke bunga telor ni..

bunga telur menjadi hiasan meja bebudak opis :)

nanti free2 kite upload gmbr yg clear skit k.. 
daa..

7 comments:

  1. comel sgt bunge telur k.kerol..kemas plak tu..boleh buat future bisness nanti..hehe..x sabar nak tunggu gambar dari op k.kerol =)

    p/s: cam kenal je..meja sape la kemas banget kumpul doorgift2 kenduri..terharu kalau bos nampak =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq syaz... meja awakla! :)
      kalau ade yg minat nak tempah akan dipertimbangkan.. cuma kos die mmg mhl skitlah... huhu..

      Delete
  2. comelnya bunga elur mcm ni..geram pulak tengok

    ReplyDelete
  3. memang renyah. tapi menarik idea tu. ingat nak tukar smarties tu ke mini cooper. susun sebijik2 atas pahar tu #matila #kenakawindatin

    ReplyDelete
    Replies
    1. datin pon parai kalau setiap org bg mini cooper.. :P

      Delete