Follower kesayangan

Wednesday, January 8, 2014

Suratkhabar dan tong sampah


Tip hari khamis :)
 

First time tgk org buat mcm ni masa kat rumah mak mertua..
Selalunya tong sampah mesti ada sisa2 yang basah-basah sikit lebih2 lagi yang kat dapur..
Bila letak surat khabar kat dalam tu, kertas akan menyerap air..
x de lah kes air menitis2 masa nak buang sampah
tong sampah pon kering dan lebih bersih
dan tak perlu nak cuci setiap kali tukar plastik. 
jimat, mudah dan bersih.

Selamat mencuba :)

8 comments:

  1. dari kecik tgok mama buat so skang dah terikut..
    hehe..mmg tips terbaik ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o yeke? family saya tak pernah practise macam ni.. memang bagus kan..

      Delete
  2. cara terbaik ni kan..amalkan buat camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. :) lepas ni nak try buat kat rumah mak sendiri pulak..

      Delete
  3. oh... leh laa try lepas ni.. since paper lame pun mcm b'lambak.. dr buat habuk je kan..
    thanks for the tip (^_^)

    ReplyDelete
  4. agaknye org2x dulu mmg wat cani..mak mentua sy pon same..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak pernah tahu sebelum ni.. :P

      Delete