Follower kesayangan

Tuesday, March 26, 2013

Suatu ketika...

2 -3 minggu lepas,
Saya ada appoinment dgn 'bidan'
kebetulan bidan ni dok kat area tanjung sepat
Disebabkan sy ni terlalu pandai drive
sampai x gerak2 kereta jd terpaksa lah ajak Angah jd driver
tapi disebabkan kurangnya keyakinan diri abh kat kiteorg 
Dia dgn baik hati memvolunteerkan diri jd driver..
TQ Abah!! :)
So akhirnya semuanya diangkut
abah + angah + saya + budak kecik Caca
:P

Tanjung Sepat ni dekat area tepi pantai, 
dalam daerah Sepang.
Kalau nak pergi sini adelah lalu Sg Pelek. 

Suatu ketika dlu
sebelum pindah Sarawak, sy sempat sekolah kat sini dari darjah 4 - 6
Bila lalu je kat area tu, 
Ada byk juga perubahan walapun pekan ni still lagi boleh dikategorikan koboi town
tp dah ade byk2 kedai banding dlu.
Lalu kat taman KSM tempat kiteorg main, 
nampak playground tempat kiteorg main kecik2 dlu  redup je
dlu punyalah pns.
sampai I yg putih ni dah rentung :P
x ngaku hitam
ada pokok2 besar.
Playground tu pon nampak mcm kecik je.
Dulu mcm beso..
Mungkin sbb dlu bdn pon x beso mcm skrg.. huhu
Ada sekali kiteorg ade hati bw naik basikal kat papan gelongsor tu.
tp lepas tu takut nak turun 
terpaksa bw turun balik basikal..
x adventure langsung.. :P

Lagi 
teringat citer slh sorang adik yg pernah kne kejar anak anjing sampai masuk rumah
gara2 terhempap basikal atas anak anjing tu
lawak je rasa.. :)

Alang-alang dah sampai sini, sy request nak lalu kat sekolah kiteorg dlu
Sekolah Kebangsaan Methodist Sg Pelek.
Sekolah ni unik.. Ada 2 bangunan kelas.. 
Yg uniknya 2 bangunan ni dipisahkan dgn jalan raya
Bangunan kelas tahap 1, toilet, kantin, pdg sekolah dan pejabat kat 1 side jalan 
bangunan kelas tahap 2 n toilet kat seberang yg lagi satu.
bebudak besar skit knelah berkorban lintas jln kan.. kan.. kan..

Bile lalu je kat situ, teringat kenangan2 masa sekolah dlu..
Teringat budak cina muda nama chawayway yg Melvyn suke gler..
Kat sini juga first time jatuh hati kat lagu Sukiyaki
sbb wakil sekolah kiteorg buat persembahan guna lagu tu menang
Pastu teringat zaman ms sy n d geng dok
menari lompaat nyanyi lagu feminin masa upacara penyampaian adiah hjg thn
[masa tu kan feminin tgh femes emes]..
Masa ni kene mrh umi sbb melompat2 atas pentas x pakai tudung
Sampai skrg asik kne sindir dgn adik.. hahaha. lucu.. 
Umi terkezut sbb x tahu anak die buat nari2 atas pentas..
:P
notty kan..
babab kang!




Teringat kwn2 kelas...
Agak2nya mana pergi kwn2 dlu ye..
Roz, Yanti (nasi lemak mak die jual sedap giler), Iwan, Melvyn, Zalina, Nalini, Celina,Choo (budak cina yg salu kene selsema yg try nak usha2 sy..  prasan je) 

Disebabkan family kiteorg ni salu sgt pindah2.
Dan zaman tu pon xde fb mcm skrg..
Semua kwn2 dah lost contact..
huuhu :(
Rindulah...
Sy betol2 hrp kenduri nanti dpt reunion sekali dgn kwn2 lama..
mmm...

2 comments:

  1. ni dekat dengan kampung saya..awat tak habaq..

    ReplyDelete
  2. Mana ceq tau... :) len kali habaq k :)

    ReplyDelete