Follower kesayangan

Saturday, December 25, 2010

Nak kurus!

Pagi ni masa bekfes tetibe rs down je bila umi ckp badan sy makin gumuk.. huhuhuhuhu... tapi suapan tetap diteruskan.. kang membazir plak kalau buang.. :P Masa mula2 masuk keje berat cuma 56kg.. baru 4 thn dah naik 10kg!!!! huhuhuhu... teringin sgt nak kurus~~~~~~~~~~~ Dah buat mcm2.. tapi x jugak kurus2!

Checklist yg dah buat nak jd ala2 jeniper lopez :

1. Join program kurus mengurus. Berat mcm kapal terbang nak berlepas.. naik je . xcercise mcm nak rak lompat sana lompat sini tp berat x turun2 jugak

2. Mkn kapsul/tablet/ kaplet kurus dah telan tetap x turun2.. , makin sembelit adelah dah lah mmg jenis susah masuk toilet

3. Macam2 jenis losyen dah beli sapu kat perut kunun nak bg effect mengecut! tapi mcm x berkesan je...

4. Xcercise kat rumah dlm setengah jam shari tapi buat kdg2. Siap xcercise depan cermin lagi.. spy takut tgk body sendiri.. tapi masalahnya cume nampak pompuan munggil je dlm cermin.. x nampak pun pompuan gumuk... korang nampak ke? :P

5. Minum air air kosong sebelum dan celik2 je bijik mata untuk buang toksin.. tapi x jln jugak sbb mmg jenis susah pg toilet.

6. Orang kata beli baju kecik spy bg motivasi nak kurus. tak jalan jugak!

7. Pasang azam nak kurus.. tapi tetap jugak mkn semacam je..

Saya dah tak tahu nak buat mcm mn lagi supaya boleh kurus! sebab mmg sukeerrrrrrrrrrrr sgt mkn lebih2 lg yg tinggi kalori! ade tak cara yg boleh menguruskan bdn tanpa kontrol mkn? Yg pasti saya takkan buang duit pg slimming center! malu nak tunjuk segala lemak2 I yg tersembul.. plus ade byk parut2 yg tersembunyi, lagipun MAHAL melainkan ade org nak sponsor .. hehehhe

Saya mmg nak SANGAAAAAAAATTTTTTTTTTT kurus!!! Mulai esok mesti betul2... lagi 30 hari sy akan jumpa cik abang saya. jadi mesti kuruskan bdn i yg bulat ni. Abah kutuk sy mcm c gumuk dan c qeding... umi pon suruh turun kan berat bdn jugak.. Target 5 kg dlm tempoh 30 hari ni kene turun.. walaupun mcm mustahil je.. tapi kene target gak tinggi...

Pst: rasa bengang je kalau ade org kurus dr saya yg ckp die gumuk.!!!!!


6 comments:

  1. it's not a simple job...
    nak naik senang...
    nak turun tu yg susah....
    well....good luck dear!

    ReplyDelete
  2. tulah psl.. anyway, tq sugar choc 4 ur support! chaiyo!

    ReplyDelete
  3. jom beli rxlite..kak fida 68 jd 60..

    ReplyDelete
  4. kina, haah mcm nak try... tp aritu cari kat 2-3 kedai x de jual pon.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. armouris, koyok kaki buang toksin ni pon sy dah try.. tampal kat perut, tampal kat peha tampal kat punggung.. tapi x turun2 jugak.. huhuhuhu

    ReplyDelete